Blog

Znajdziesz tutaj ważne informacje na temat żywienia w jednostkach chorobowych, analizy produktów, przepisy, a także ogólne zalecenia w trudnych sytuacjach klinicznych. Sprawdź, co dla Ciebie przygotowaliśmy i wykorzystaj najlepszą broń w walce o swoje zdrowie — wiedzę.

21.11.2022

Dieta przy problemach żołądkowo-jelitowych

Problemy żołądkowo-jelitowe dotyczą sporej części społeczeństwa. U niektórych osób mają charakter przejściowy, natomiast u innych mogą utrzymywać się przez dłuższy czas, przybierając postać przewlekłą. Na co warto zwrócić uwagę w…

16.11.2022

Dietoprofilaktyka chorób – co jeść, aby długo cieszyć się zdrowiem?

Dietoprofilaktyka ma na celu wprowadzenie do diety składników o udowodnionym korzystnym, terapeutycznym działaniu. Jednymi z najpowszechniejszych i zarazem najniebezpieczniejszych chorób są choroby układu krążenia, cukrzyca typu 2, otyłość oraz choroby…

15.11.2022

Jak zwiększyć przyswajalność żelaza w posiłkach?

Żelazo to pierwiastek pełniący w organizmie wiele ważnych funkcji. Niedobory żelaza występujące u ludzi są często spowodowane niską za­wartością przyswajalnych form tego pierwiastka w pożywieniu lub zaburzeniami w procesie jego…

Polub nas na Facebooku Śledź nasz Instagram